Vrbovec: Otvorena manifestacija "Kaj su jeli naši stari"

Vrijednosti tradicijske kuhinje i ovoga su puta došle do punog izražaja na 23. turističkokulinarskoj manifestaciji "Kaj su jeli naši stari" koja je danas otvorena u Vrbovcu.

Dvodnevnoj priredbi pokrovitelj je predsjednik Republike Stjepan Mesić, čiji je izaslanik Igor Dekanić otvorio manifestaciju.

Šest udruga žena pripremalo je jela po starinskim receptima, a poseban prosudbeni sud ocjenjivao je najbolje juhe, glavna jela i kolače.

Šarm vrbovečkom festivalu hrane daje prodaja kolača na etnouređenim štandovima. "Kaj su jeli naši stari" nastavlja se i u nedjelju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbovčani su od danas bogatiji za regionalni vodovod Zagreb-istok, koji je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić.

Tomčić je istaknuo opravdanost gradnje vodovoda jer se suvremeni život ne može razvijati bez vodovodne infrastrukture i dovoljnih količina pitke vode.

Hrvatska je među bogatijim europskim zemljama pitkom vodom, a apsurd je da je vodovodna infrastruktura razvijenija na područjima koja nemaju dovoljno vode, rekao je Tomčić.

Vodovod Zagreb-istok nastavljen je graditi 1996. dionicom od Božjakovine do Vrbovca, koja je stajala 32 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara