Vrhovni sud odlučuje od polumilijunskoj jamčevini za "maestra" Stanića

Vrhovni sud odlučuje od polumilijunskoj jamčevini za "maestra" Stanića

DANAS bi Vrhovni sud trebao odlučiti hoće li ili ne prihvatiti USKOK-ovu žalbu na mogućnost puštanja "maestra" Svjetlana Stanića na slobodu uz jamčevinu.

Podsjetimo, Stanić je uhićen početkom tjedna. Za njim se kao jednim od osumnjičenika u aferi Maestro tragalo gotovo godinu i pol dana. Stanić se trenutno nalazi u pritvoru u Remetincu.

Županijski sud je nakon uhićenja odlučio Staniću ukinuti pritvor uz jamčevinu od pola milijuna kuna, a njegov odvjetnik Ante Nobilo je naveo kako je spreman tu jamčevinu položiti. USKOK se na takvu mogućnost žalio, a konačna odluka je na Vrhovnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanić je o bosanskohercegovački poduzetnik i vlasnik Stanić grupe, koji je prošle godine osumnjičen za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Nakon što je policija u akciji Maestro uhitila devet osoba, jedini je Stanić sve do nedavno ostao nedostupan policiji.

U veljači ove godine Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podigao je optužnicu protiv desetero optuženika uključujući i Stanića za kojim je raspisana tjeralica. Okrivljeni su: Josip Matanović, Robert Peša i Ivan Gotovac, potpredsjednici Hrvatskog fonda za privatizaciju te bivši djelatnik fonda Igor Petlevski, savjetnik u Fondu Darko Mrkonjić, zagrebački odvjetnik Juraj Parazajder, odvjetnica iz Buja Asja Piplović, njezin zagrebački suradnik Mladen Jandriček, osječki poduzetnik i izvanredni profesor na tamošnjem Ekonomskom fakultetu Mane Medić te Svjetlan Stanić.

I.M.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara