Vrhu HOO-a limuzine, sportaši bez kombija

NAKON glamuroznog potpisivanja ugovora s Porsche leasingom i PZ Autom, HOO, odnosno vrh tog saveza, imat će na raspolaganju četiri nova vozila, od kojih je jedan vrijedan 100-ak tisuća eura. Sportaši će, kako se čini, zbog manjka kombija na natjecanja javnim prijevozom.

To što je službeno vozilo Hrvatskog olimpijskog odbora postao Volkswagen je u redu, ali luksuzni automobili sigurno ne bi trebali biti prvi prioritet.

VW Phaeton, vrijedan stotinjak tisuća eura, Passati, turbodizel Golfovi i jedan VW Sharon sigurno su oduševili vrhušku HOO-a, ali i izazvali negodovanje sportaša, pogotovo manjih sportskih saveza. Oni godišnje dobiju manje novca nego što stoji jedan kombi, koji bi većini njih jako dobro došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Administracija HOO-a sve više postaje dovoljnom sebi samoj. Međusobno su razdijelili sponzorirane luksuzne automobile, a nas sportaše su zaboravili.“ - izjavio je jedan član manjeg sportskog saveza za 24sata.

Prije nekoliko dana uručene limuzine, kako se čini, neće biti i posljednje. Direktor marketinga HOO-a Ranko Četković najavio je da će sportski savezi po povoljnim uvjetima moći  kupovati vlastite kombije na leasing, a HOO će davati garanciju da će biti otplaćeni. Luksuzni vozni park obnavljat će se svakih tri do šest mjeseci, a izvoženi automobili će se prodavati, rekao je Četković.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pohvalio je novi sponzorski ugovor, jer savezima omugućuje kupovinu vozila na leasing, što do sada nije bio slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara