Vučetić o ubojstvu Aleksandre Zec: Ubojice žive među nama

Vučetić o ubojstvu Aleksandre Zec: Ubojice žive među nama
Foto: Arhiva/Facebook/Marko Vučetić

NEOVISNI saborski zastupnik Marko Vučetić objavio je zanimljiv status na Facebooku o 28. obljetnici ubojstva malene Aleksandre Zec. Na tu obljetnicu danas je svoje čitatelje podsjetio i Index.

>> Prije 28 godina merčepovci su ubili Aleksandru Zec. Imala je samo 12 godina

"Prije 28 godina ubijena je obitelj Zec. Hrvatsko pravosuđe nije procesuiralo počinitelje ovog zločina. Počinitelji su poznati. Ubojice žive među nama zato što to žele naše politike, institucije i naše društvo. Sve dok ubojice neometano žive među nama, sve dok štitimo i štujemo ubojice, ne možemo biti ono što moramo biti - država slobodnih građana", napisao je na Facebooku Vučetić, javnosti poznatiji po sjajnom govoru o Istanbulskoj konvenciji u saboru.

"Prije 28 godina ubijena je obitelj Zec, za taj zločin nitko nije odgovarao. U ovih 28 godina mnogi su ubijeni, silovani, pretučeni, opljačkani... Ubojice, silovatelji, nasilnici i pljačkaši žive među nama, jer nismo postali ono što moramo biti - država slobodnih građana. A kada postanemo država slobodnih građana, u Hrvatskom saboru i svim ostalim institucijama, minutom šutnje će se odavati počast jedino i isključivo žrtvama. Tada ubojice neće neometano živjeti među nama, tada se nećemo susretati s perverznom afirmacijom zločina", zaključio je neovisni saborski zastupnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara