Vučić najavio kupovinu vojnih aviona: Morat ćemo kupiti nekoliko bombardera lovaca

Vučić najavio kupovinu vojnih aviona: Morat ćemo kupiti nekoliko bombardera lovaca
Foto: EPA

PREDSJEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je danas da će Srbija ulagati u obrambenu industriju te uložiti dodatna, dosad najveća financijska sredstva.

Vučić je za vrijeme obilaska tenkovskog bataljuna Prve brigade kopnene vojske, rekao da će s državnom firmom Jugoimport SDPR napraviti ugovor o dosad najvećoj narudžbi oklopnih vozila od domaće vojne industrije.

Kaže da će razvijati avijaciju 

Osim toga, Vučić kaže i kako je nevjerojatno da zemlje oko Srbije imaju novac za kupovinu oružja, a kaže i kako je to stoga što dobivaju donacije od NATO-a, SAD-a i Njemačke. 

Kaže da Srbija ne želi sudjelovati u utrci u naoružanju, ali kako će uvijek imati dovoljno da garantira stabilnost, sigurnost i mir Srbima.

Osim toga, ispričao je kako će Srbija razvijati avijaciju, posebno bombardere i lovce, kao i protuzračnu obranu. 

Najavio kupovinu vojnih aviona

“Morat ćemo kupiti nekoliko multifunkcionalnih lovačko-bombarderskih aviona. Pokrenuli smo određene inicijative i tražit ćemo dalje jačanje tih jedinica i kapaciteta”, naveo je Vučić, javlja Nova.rs. 

Rekao je i kako će do kraja godine Vojska Srbije imati 12 sustava PASARS, opremljenih raketama i topovima.

Vučić je rekao i kako je Vojska Srbije jako ojačala svoje zrakoplovstvo, i to čak 20 puta više u odnosu na vrijeme otprije sedam ili deset godina.

Dio srpskih medija javlja kako je Srbija službeno zatražila odobrenje od SAD-a da kupi 20 lovaca bombardera, ali pišu i kako SAD još nije odgovorio.

Podsjetimo, Srbija je od Rusije 2018. dobila šest MiG-ova 29.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara