Vučić odgovorio Milanoviću: "Ne idem na more u Hrvatsku niti planiram ići"

Vučić odgovorio Milanoviću: "Ne idem na more u Hrvatsku niti planiram ići"
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ne planira put u Hrvatsku ni na hrvatsko more, ali političari iz te zemlje mogu u Srbiji šetati "koliko hoće", rekao je komentirajući izjavu SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da bi ako pobijedi na izborima, odnose sa Srbijom sveo na minimum i da mu se Vučić neće šetati po Hrvatskoj. 

Vučić je u srijedu na zajedničkoj konferenciji za novinare s češkim kolegom Milošem Zemanom rekao da se on vrlo rijetko šeta, da nije atletičar ni naročito pokretan.

"Ne šetka mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku niti planiram ići. Uvijek sam želio bolju suradnju, želim je i u budućnosti. Kod mene i kod nas mogu šetati koliko hoće", rekao je Vučić.

Istaknuo je da ni od koga ne traži da voli Srbiju i Srbe niti će za to moliti, niti se bilo kome ispričavati.

"Neću se nekom ispričavati zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi ispričavaju. Vrijeme kada su Srbi sebe dragovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lijepu riječ od nekog od inozemnih predstavnika je prošlo", naglasio je Vučić.

Vučić je dodao da nema ništa protiv Hrvata. Oni "mogu da rade što hoće", ali politiku u Srbiji uvijek će voditi građani Srbije, a ne netko sa strane, rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara