Vučić: Odnosi Srbija i Bosne vraćeni su 22 godine unazad, ali Beograd će sačuvati mir u regiji

Vučić: Odnosi Srbija i Bosne vraćeni su 22 godine unazad, ali Beograd će sačuvati mir u regiji

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić ocijenio je danas da su odnosi Srbije i BiH, zbog tužbe Bakira Izetbegovića, vraćeni 22 godine unazad i naglasio da je posao Srbije da sačuva mir i stabilnost u regiji, ali i da odgovori na tužbu i pobijedi po tom pitanju, prenosi Tanjug.

Vučić je, na konferenciji za medije nakon susreta predsjednika RS Milorada Dodika i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, istaknuo da Srbija ni na koji način nije doprinijela podnošenju revizije tužbe BiH za genocid i izrazio uvjerenje da tužba neće uroditi plodom.

Vučić je izjavio da od međunarodne zajednice ne očekuje reakciju na pokretanje inicijative o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, niti da očekuje od iste da objavi tko je krivac za izazvanu situaciju u regiji.

"Kao i obično, ne očekujem ništa", poručio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara poslije sastanka.

Nikolić: Budućnost neizvjesna

Tomislav Nikolić je pak upozorio kako je budućnost odnosa Srbije i BiH neizvjesna.

"Neizvjesno je kako će se razvijati odnosi u BiH i kakve odnose Sarajevo očekuje sa Srbijom, posebno u kontekstu činjenice da Republika Srpska i Srbi nisu učinili nijedan potez kojim bi pokvarili ili destabilizirali odnose u BiH", izjavio je Nikolić i kazao da će Srbi u BiH uvijek imati podršku Srbije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara