Vučić se pohvalio novim vojnim helikopterima, zove ih "vražjim kočijama"

Vučić se pohvalio novim vojnim helikopterima, zove ih "vražjim kočijama"
Screenshot: Ministarstvo obrane Srbije

VOJSKA Srbije predstavila je danas nove helikoptere kupljene u Rusiji, a ceremoniji na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda nazočio je i srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da su tom nabavom "značajno pojačane performanse i kapaciteti VS".

Helikopteri kupljeni uz znatan popust Rusa

Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i "značajno bolja situacija" u državnom proračunu, a kupljeni su "uz znatan popust i olakšice" koje je Srbiji dala ruska strana.

Zahvalivši "ruskim prijateljima", Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim europskim i ruskim helikopterima koje mnogi nazivaju "vražjim kočijama", ali je naglasio kako će te letjelice služiti kao čuvari Srbije.

Vučić: Za nas su oni čuvari naše zemlje i neba

"Kada pogledate kako strojevi izgledaju, jasno vam je zašto za njih kažu da su strah i trepet i zašto ih neki nazivaju vražjim kočijama. Za nas su oni čuvari naše zemlje i neba", istaknuo je Vučić.

Rusija je helikoptere isporučila nekoliko mjeseci prije roka, a u Beograd su dopremljeni teretnim zrakoplovom ruske vojske dva dana uoči sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s ruskim šefom države Vladimirom Putinom u Sočiju 4. prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara