Vučić: Vojna policija preuzet će tri migrantska kampa, upadaju ljudima u kuće i štale

Vučić: Vojna policija preuzet će tri migrantska kampa, upadaju ljudima u kuće i štale
Foto: EPA

VOJNA policija zauzet će sva tri migrantska kampa na području Šida - Adaševce, Principovac i kamp u Šidu - i preuzeti potrebnu kontrolu, priopćio je u subotu srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je rekao da je slanjem vojnih snaga u Šid postupio sukladno procjenama tijela sigurnosti Srbije i u skladu sa zahtjevima građana.

Vojna policija zauzet će tri fronta, Vučić odbacio navode da je riječ o drami

Vojna policija, kao posebna postrojba VS, zauzet će sva tri punkta, rekao je Vučić za TV Prvu navodeći da u širem kontekstu "nema drame", ali da je to važno za sve ljude u Šidu.

"Moramo zajamčiti sigurnost građana", rekao je Vučić nakon što su beogradski mediji ranije u subotu izvijestili da su na teritorij Šida, po Vučićevoj zapovjedi, upućene vojne postrojbe "radi zaštite sigurnosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata".

Vučić je rekao da se ne događaju "najgora kaznena djela", ali ima sitnih krađa, upada na posjede i ljudi se "ne osjećaju sigurno".

Migranti, kako je utvrdio, upadaju u kuće, njive i štale jer nemaju novca.

Vučić: Vojna policija mora jamčiti mir i sigurnost, migranti su opasni

"To moramo spriječiti i jamčiti mir i sigurnost našim građanima", rekao je predsjednik Srbije.

Trenutno je u tri centra između 1500 i 1600 migranata i nije bilo incidenata tijekom noći, izjavio je povjerenik za izbjeglice i migrante Vladimir Cucić za RTS.

Tijekom izvanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije koronavirusa, koje je trajalo od 15. ožujka do 8. svibnja, Vojska Srbije osiguravala je migrantske kampove i centre za azil u kojima je, prema podacima Povjerenstva za izbjeglice i migracije, smješteno ukupno oko 8500 ljudi.

Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je u travnju da su u migrantskim centrima, u Adaševcima kod Šida i u Krnjači kod Beograda, tijekom izvanrednog stanja zabilježena dva incidenta kada su vojnici pucali u zrak u znak upozorenja kako bi smirili situaciju i kako nitko od migranata ne bi pobjegao iz 24-satne karantene, koja je za migrante određena tijekom izvanrednog stanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara