Vukelić: "Croatia Invest" počinje s radom do kraja godine

MINISTAR gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić primio je danas u nastupni posjet njemačkog veleposlanika Juergena A. R. Staksa, s kojim je razgovarao o gospodarskoj suradnji dviju zemalja.

Kako je priopćeno iz Ministarstva, Vukelić je tom prigodom istaknuo da će, radi povećanju stranih ulaganja u Hrvatskoj, do kraja godine početi s radom Agencije za poticanje ulaganja i izvoz - "Croatia Invest".

Ta će agencija pratiti strane investitore kao partner i pomagač, od njihova ulaska u Hrvatsku, preko brzog rješavanja administrativnih procesa, do realizacije poslova, a i dalje, naglasio je ministar Vukelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je također da hrvatska Vlada poduzima konkretne mjere i za povećanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva u Europi i svijetu.

Ministar Vukelić zahvalio je na dosadašnjoj gospodarskoj, tehničkoj i stručnoj pomoći SR Njemačke, istaknuvši jako dobre gospodarske odnose s tom zemljom, koja je na drugom mjestu zemalja s kojima Hrvatska ima najveću robnu razmjenu.

Veleposlanik Staks izrazio je zadovoljstvo vladinom mjerom osnivanja agencije "Croatia Invest" i najavio intenziviranje već jako dobrih kontakata hrvatskih i njemačkih gospodarstvenika.

Također je naglasio ministru Vukeliću kako će mu biti zadovoljstvo sudjelovati u procesu zajedničkog unaprjeđivanja hrvatskog gospodarstva kroz upoznavanje i približavanje njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara