Vukovar: Još 915 raseljenih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji

NA PODRUČJU Vukovarskosrijemske županije još je 915 raseljenih i interno raseljenih osoba, od kojih 710 živi na području grada Vukovara, podaci su vukovarskog Regionalnog ureda za prognanike i izbjeglice.

Prema riječima predstojnika tog Ureda Ante Drmića, nedavno završena revizija pokazala je da na području najistočnije hrvatske županije živi puno manje od 3000 raseljenih i interno raseljenih osoba koliko ih je bilo prije evidentirano u Uredu.

"Nakon revizije iz evidencije smo izbrisali 1704 osobe, koje su se vratile u svoja prebivališta prije rata ili su se odselile, a odjavljene su 132 osobe", kazao je Drmić.

Od 915 preregistriranih raseljenih i interno raseljenih osoba, 564 osobe su interno raseljene, što znači da imaju prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije, ali ne žive u njemu, dok je raseljenih 351 osoba. To su osobe koje prebivalište imaju u drugim dijelovima Hrvatske, ali se još nisu vratile u njega.

Prema Drmićevim riječima od registriranih raseljenih osoba, 47 posto njih želi ostati u hrvatskom Podunavlju, a ostali se namjeravaju vratiti tamo gdje su živjeli 1991.

Mnogi od njih koji žele ostati u Podunavlju imaju vlastitu imovinu koju su prodali ili je ne žele prodati, a traže stambeno zbrinjavanje, što je u suprotnosti s važećim zakonskim propisima o stambenom zbrinjavanju na području posebne državne skrbi, kazao je Drmić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara