Vukovar - otvoren klub osoba s mentalnom retardacijom

U okviru vukovarskog Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama danas je s radom počeo Klub osoba s mentalnom retardacijom "Golubica".

Prema riječima predsjednice vukovarskog Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Ankice Kolić, u klubu "Golubica" dva puta tjedno održavat će se kreativne radionice koje će voditi defektolozi i ostali stručni djelatnici.

"Želja nam je da kroz likovnu, glazbenu, recitatorsku, sportsko-rekreativnu i slične kreativne radionice pomognemo našim članovima u osmišljavanju slobodnog vremena", kaže Ankica Kolić.

Klub "Golubica" nalazi se u prostorima Osnovne škole "Josipa Matoša" u Vukovaru, u kojoj se od danas nalazi i sjedište vukovarskog Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvo je osnovano još 1971. i djelovalo je do 1991. S aktivnim radom ponovno je počelo 1998., a danas ima 82 člana, od kojih su njih 27 osobe s mentalnom retardacijom.

Društvo djeluje na području gradova Vukovara i Iloka te općina Tovarnika, Lovasa, Bogdanovaca, Negoslavaca, Trpinje i Borova.

(Hina) xždra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara