Vukovar: Potpisan ugovor o ulaganjima u razvoj VUPIK-a

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Diana Galić, predsjednik županjske Podružnice Croatia banke Jakša Šestić i direktor VUPIKa Zoran Mudri potpisali su danas ugovor o ulaganjima u razvoj VUPIKa.

Po ugovoru Croatia banka odobrila je VUPIK-u 6,4 milijuna kuna zajma za nabavu četiriju kombajna i gradnju centra za reprodukciju svinja. S nešto manje od 1,3 milijuna kuna nepovratna novca Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara sufinancirat će 20 posto odobrena zajma VUPIK-u te kamate za vrijeme počeka.

Po riječima Diane Galić zajam je VUPIK-u odobren na osnovi programa sufinanciranja proizvodnih projekata u Vukovaru koji provodi Fond za obnovu i razvoj Vukovara, na osnovi kojega je do sada za 12 projekata odobreno 3,8 od ukupno planiranih sedam milijuna kuna.

Predsjednik Uprave VUPIK-a Zoran Mudri izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim Vladinim mjerama u saniranju VUPIK-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj godini dobit VUPIK će biti sedam milijuna kuna, a oko 900 radnika prima redovitu plaću prosjek koje je 3400 kuna.

U proteklih šest godina VUPIK je povećao vrijednost glavnice, a založni dug je ispod pet posto, rekao je Mudri, najavivši ulaganja u obnovu i gradnju svinjogojskih i kravljih farma.

(Hina) žd ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara