Vukovar: Tribina "sjećanje na Domovinski rat - protiv zaborava svetosti žrtava i njihovih uzvišenih ciljeva"

UDRUGA roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" večeras je u pastoralnom centru Sv. Bono u Vukovaru priredila javnu tribinu "Sjećanje na Domovinski rat protiv zaborava svetosti žrtava i njihovih uzvišenih ciljeva".

O danima provedenima u Vukovaru i obrani grada u vrijeme tromjesečne srpske opsade Vukovara 1991. na vrlo posjećenoj tribini govorili su ratni gvardijan franjevačkog samostana u Vukovaru fra Branimir Kosec, predsjednik Hrvatskog društva zatočenika srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak, zapovjednici obrane vukovarskih gradskih četvrti Mitnice i Trpinjske ceste Pilip Karaula i Ivo Kovačić te sudionik obrane u gradskoj četvrti Sajmištu Siniša Cvijan.

Govoreći u ime organizatora, predsjednik Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" Ivan Pšenica ocijenio je kako 12 godina nakon vukovarske tragedije odluka Hrvatskog sabora iz 1999. o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtve Vukovara 1991. "sve više postaje deklarativnom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao primjer za to svoje stajalište spomenuo je poziv iz Vlade da danas u 10 bude nazočan sjednici Odbora za izgradnju spomenika domovini.

"Zar u Vladi ne znaju da ćemo mi Vukovarci danas u 10 sati svi stajati pognute glave pred vukovarskom Općom bolnicom, odajući počast poginulima u obrani Vukovara", zapitao je Pšenica, zamjerivši Vladi što nije izabrala "neki drugi od 365 dana u godini za sjednicu Odbora".

Javna tribina "Sjećanje na Domovinski rat - protiv zaborava svetosti žrtava i njihovih uzvišenih ciljeva" održava se u povodu 12. obljetnice stradanja Vukovara u srpskoj agresiji koja je danas obilježena u Vukovaru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara