Vukovar: Zaplijenjena veća količina krijumčarenih cigareta i petardi

DJELATNICI Carinske uprave Osijek u suradnji s djelatnicima Policijske uprave vukovarskosrijemske, zaplijenili su proteklih dana veću količinu krijumčarenih cigareta i petardi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju su u Policijskoj postaji Vukovar održali načelnik PU vukovarskosrijemske Marijan Tomurad i pročelnik Carinske uprave Osijek Petar Bošnjaković.

Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo 6. prosinca pri ulasku u RH, u autobusu makedonskih registracijskih oznaka djelatnici carine otkrili su 1500 kutija krijumčarenih cigareta.

Dan kasnije, 7. prosinca, pri izlasku iz RH na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Tovarniku djelatnici carine pronašli su u autobusu austrijskih registracija, kojim je upravljao državljanin BiH, skriveno 78.900 komada petardi, rekao je Petar Bošnjaković.

Po riječima načelnika vukovarsko-srijemske policije Marijana Tomurada, to je najveća ovogodišnja zapljena petardi u Hrvatskoj. Suradnja Carinske uprave Osijek i PU vukovarsko-srijemske "najbolji je primjer i pokazatelj kako treba izgledati temelj za uspješnu borbu protiv kriminala", istaknuo je Tomurad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomurad je novinare upoznao i sa zapljenom 15.740 kutija cigareta raznih marki, bez odgovarajućih markica Ministarstva financija RH, koja je provedena 4. prosinca u Vukovaru. Cigarete su pronađene u kombiju, čiji je vozač hrvatski državljanin pokušao pobjeći iz vozila, prethodno se ne zaustavivši na upozorenje prometne policije. Međutim, djelatnici vukovarske-srijemske policije uspjeli su ga uhititi.

Kako je tijekom kriminalističke istrage utvrđeno, zaplijenjene cigarete prokrijumčarene su u Hrvatsku iz Srbije i Crne Gore, a bile su namijenjene vukovarskom tržištu.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara