Vukovarci izabrali isto Gradsko vijeće: SDP i HNS potukli HDZ i HSS za 10 posto

Foto: Damir Glibušić / Cropix

NA JUČERAŠNJIM izborima za Gradsko vijeće Vukovarci su izabrali gotovo jednak sastav toga tijela, koji su imali i prije izbora. Gradsko izborno povjerenstvo je izvijestilo da je koalicija SDP-HNS dobila 36 posto glasova dok je druga po snazi koalicija HDZ-a i HSS-a sa 25 posto glasova.

Kada se glasovi pretvore u mandate, u novom Gradskom vijeću Vukovara sjedit će 11 vijećnika iz redova koalicije SDP-a i HNS-a, 7 vijećnika iz koalicije HDZ-HSS, 4 SDSS-ova vijećnika i 3 vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević. U odnosu na prošli saziv SDP je izgubio dva, HDZ četiri, dok su HSP Ante Starčević i SDSS po jednoga dobili.

HDZ-ovci očekivali bolje

Gradonačelnik Vukovara, SDP-ovac Željko Sabo je nakon objave rezultata kazao da razmišlja tko će s njim sada sjesti za stol kako bi krenuli raditi. SDP-ovac Željko Pinjuh je kazao da je radostan i čestitao građanima Vukovara. "Pokazali su zrelost i prepoznali jednu građansku europsku opciju koja će izvući Vukovar", kazao je Pinjuh.

HDZ-ovac Damir Barna je priznao da su očekivali bolji rezultat, iako mu je i ovaj "solidan". "Očito je u Vukovaru, kazao je, još uvijek na cijeni populistički rad", kazao je razočarani Barna. Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović je zadovoljan zbog toga što su sada dobili 800 glasova više nego na prošlim izborima. "Imamo sigurna četiri mandata, a imat ćemo i peti", kazao je Stanimirović.

Prošlo vijeće je Vlada raspustila 12. prosinca, jer srpska nacionalna manjina nije mogla odlučiti tko će biti njihov deveti vijećnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara