Vukovarski branitelji poručili Kosorici da vrati titulu počasne građanke

ČLANOVI 11 braniteljskih i stradalničkih udruga s područja Vukovara udruženih u Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata pozvali su ministricu branitelja, Jadranku Kosor, da zbog zanemarivanja vukovarskih branitelja i stradalnika vrati titulu počasne građanke Vukovara, javio je Večernji list.

Antun Barišić, tajnik Koordinacije, tvrdi da su iz vukovarskih udruga na adresu ministrice upućena dva pisma (u ožujku i lipnju) u kojima se bivšu predsjedničku kandidatkinju HDZ-a moli za pomoć, odnosno za razgovor na kojem bi vukovarski branitelji i stradalnici iznijeli svoje probleme. No, do dana današnjeg iz ureda ministrice Kosor odgovor nije stigao. Unatoč činjenici da je od

Vukovarski branitelji i stradalnici podsjećaju ministricu da je počasna građanka Vukovara, "a to osim časti nosi i obveze, pa možda trebate razmisliti o vraćanju počasti koju svojim odnosom prema našim braniteljskim problemima očito ne zaslužujete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi "Večernji", problemi vukovarskih branitelja vezani su za nereguliran rad Centra za liječene od PTSP-a (njih 180 u Vukovaru), te doškolovanje branitelja koje bi im trebalo omogućiti nova zaposlenja.

Također, vukovarskim braniteljima, što je i logično, smeta da neki od njih do dana današnjeg nisu dobili spomenice Domovinskog rata, dok su iste podijeljene mnogima koji su prvu crtu bojišnice vidjeli samo na televiziji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara