Vukovarsko-srijemski župan primio veleposlanike Nizozemske i SCG-a

Vukovarskosrijemski župan Nikola Šafer primio je danas veleposlanike Nizozemske i Srbije i Crne Gore, Lionela Strenghrarta Veera i Milana Simurdića, s kojima je razgovarao o projektima vezanima uz hrvatskosrpskocrnogorsku prekograničnu suradnju, priopćeno je iz ureda vukovarskosrijemskog župana.

U priopćenju se navodi kako je župan Šafer upoznao veleposlanike Nizozemske i Srbije i Crne Gore s projektom razminiranja hrvatsko-srpskocrnogorske granice te da je u vezi s time "postignut dogovor Hrvatske i Srbije i Crne Gore oko zajedničkog nastupa prema fondovima Europske unije".

Veleposlanici su upoznati i s nastojanjima da se otvori granični prijelaz Strošinci-Jamena i granični riječni prijelaz Vukovar-Vajska između Hrvatske i Srbije i Crne Gore, stoji u priopćenju te se dodaje kako je govora bilo i o "projektu multietničke televizije koja bi program emitirala iz Vukovara te projektu izgradnje biciklističkih staza uz Dunav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nizozemski veleposlanik Lionel Strenghrart Veer "pokazao je veliku zainteresiranost da navedene projekte kandidira Ministarstvu vanjskih poslova Nizozemske, a predložio je i dolazak nizozemskih turista koji bi promovirali projekt biciklističkih staza", ističe se.

U priopćenju se također navodi kako je veleposlanik Lionel Strenghrart Veer tijekom razgovora "predložio da nizozemska vlada kupi skelu kojom bi se uspostavio prekodunavski promet između Vukovara i Vajske".

(Hina) xzdra yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara