Vulin: RH je potonula u ludilo, to je jedina zemlja na svijetu gdje se antifašisti moraju skrivati

Vulin: RH je potonula u ludilo, to je jedina zemlja na svijetu gdje se antifašisti moraju skrivati

Foto: FAH

SRPSKI ministar za rad, zapošljavanje, veteranska i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da podizanje spomenika Miru Barešiću, kako je rekao, "ozloglašenom, osuđenom teroristi i ubojici", govori da je Hrvatska "potonula u ludilo", piše Tanjug.

"Rehabilitacija ustaškog vikara Alojzija Stepinca, oslobađanje ratnog zločinca i podizanje spomenika teroristu govori da Hrvatska nema snage da se otrgne od fašizma i da se ideologiji ustaštva na bilo koji način suprotstavi", rekao je Vulin novinarima u Malom Zvorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dok se cijeli svijet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista, dodao je.

U Hrvatskoj se antifašisti moraju skrivati od fašista

"Bi li Hrvatska podigla spomenik teroristu koji nije ubio Srbina? Je li to razlog zašto mu dižu spomenik? Je li to razlog što Europa i čitav svijet još uvijek šute na dizanje spomenika teroristu?", upitao je Vulin.

"Hrvatska je članica EU, i ako je dozvoljeno u jednoj zemlji EU podizati spomenik teroristima, onda koje su to vrijednosti za koje se zalaže EU", upitao je Vulin.

On je naveo da je Hrvatska jedina zemlja na svijetu u kojoj se antifašisti moraju skrivati od fašista, u kojoj se dižu spomenici teroristima, i jedina zemlja na svijetu koja slavi protjerivanje 250.000 svojih državljana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara