Washington oduzeo akreditacije petorici počasnih ruskih konzula

Washington oduzeo akreditacije petorici počasnih ruskih konzula

Ilustracija: Shutterstock

SJEDINJENE Države su oduzele akreditacije petorici ruskih počasnih konzula kao odgovor na uznemiravanje američkih diplomata u Rusiji, objavio je State Department.

"Spremni smo poduzeti i druge odgovarajuće mjere ukoliko će naše diplomatske i konzularne aktivnosti i dalje biti sputavane u Rusiji", upozorio je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova su razbjesnile mjere koje je poduzeo Washington protiv njihovih konzula, pet američkih građana koji predstavljaju Moskvu u Kalifroniji, Utahu, Minnesoti, Floridi i Portoriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Maria Zaharova je optužila američke službe sigurnosti za povokacije djelatnika ruskih diplomatskih misija.

State Department je precizirao da službeni diplomatski odnosi dviju zemalja neće biti zahvaćeni mjerama poduzetim protiv počasnih konzula, što je reakcija na identičnu odluku Moskve protiv američkih interesa.

"Poduzeli smo tu mjeru u odgovoru na stalna uplitanja Rusije u naše diplomatske i konzularne aktivnosti u Rusiji", rekao je Toner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara