WHO: Malo je vjerojatno da će koronavirus u skoro vrijeme biti iskorijenjen

WHO: Malo je vjerojatno da će koronavirus u skoro vrijeme biti iskorijenjen
Foto: EPA

MALO je vjerojatno da će koronavirus u skoro vrijeme biti iskorijenjen, rekao je službenik Svjetske zdravstvene organizacije Mike Ryan.

"Trenutno je vrlo mala vjerojatnost da će virus biti eliminiran. Postoje vrlo posebna okruženja u kojima se to može dogoditi, npr. otočne države - ali čak i one riskiraju ponovni uvoz virusa. Vidjeli smo zemlje koje su uspjele doći do nule, ali svejedno ponovno uvedu virus izvana. Dakle, uvijek postoji rizik", rekao je dr. Mike Ryan u Ženevi. 

Njihovi znanstvenici istražuju porijeklo virusa

Podsjetimo, stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) otputovali su u Kinu kako bi organizirali istragu o porijeklu novog koronavirusa koji je izazvao globalnu pandemiju, objavila je danas glasnogovornica.

>> Znanstvenici WHO-a otišli u Kinu istražiti porijeklo koronavirusa

Dva znanstvenika WHO-a, stručnjaka za zdravlje životinja i epidemiologiju, radit će s kineskim kolegama kako bi odredili obim i smjer istrage, rekla je glasnogovornica WHO-a Margaret Harris na brifingu za novinare u Ženevi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara