Za dva tjedna će se znati hoće li biti istrage vezane za cestu Gaženica - Zadar 2

ODVJETNIK Županijskog suda u Zadru Ivan Galović najavio je u razgovoru za Index da očekuje da će policijski izvidi vezani za moguće malverzacije pri izgradnji spojne ceste Gaženica - Zadar čvor 2 biti gotov u iduća dva tjedna, kada će Odvjetništvo na temelju nalaza policije odlučiti radi li se o izmišljenoj aferi ili "zamračenju" oko dvjesto milijuna kuna proračunskog novca.

"Teško vam mogu reći kada će biti gotova istraga policijskog Odjela za suzbijanje gospodarskog kriminala i korupcije, ali najvjerojatnije za dva tjedna ćemo imati prve rezultate", rekao je Galović.

"Nakon istrage policije, Odvjetništvo će najvjerojatnije zatražiti od mjerodavnih tijela dokumentaciju o gradnji te 18 km duge spojne ceste od Zadra do čvora Zadar 2, čime će se pokušati utvrditi postoje li malverzacije vezane za izgradnju te ceste", rekao je Galović.

"Istraga je pokrenuta isključivo na temelju medijskih napisa, pogotovo istupa SDP-ovog zastupnika Ivice Pančića", dodao je Galović, te napomenuo da se Pančić osobno nije obraćao Odvjetništvu zbog navedene afere.

Podsjetimo, zastupnik SDP-a, Ivica Pančić je otvorio raspravu u Saboru o cesti Gaženica - Zadar 2 na aktualnom prijepodnevu prošloga mjeseca. Tada je premijeru Ivi Sanaderu postavio pitanje kako je moguće da jedna cesta za koju je 2003. godine najavljeno da će koštati 273 milijuna kuna, za dvije godine poskupila na 446 milijuna, kada je na natječaju tvrtka Viadukt iz Zagreba ponudila izgradnju za iznos koji premašuje cijenu iz 2003. za čak 80 posto, i kao takva, bila najpovoljniji ponuđač.

Pančić je zatražio ostavku ministra prometa Božidara Kalmete, a ovaj mu je odgovorio da se radi o izmišljenoj aferi, te da u natječaju na kojemu je Viadukt pobjedio nema ničeg spornog, jer je od šest pristiglih ponuda Viaduktova bila najpovoljnija.

A.B.
Foto: Mape

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara