Sjetimo se kako je rulja pljuvala po Indexu dok smo pisali o Todoriću

Sjetimo se kako je rulja pljuvala po Indexu dok smo pisali o Todoriću

Foto:Index

KOLIČINA bijesa ispod članaka Indexa u kojima se analizirao vladin Lex Todorić i vladavina Ivice Todorića, kada smo istraživali sve ono što su Hrvatskoj radili iz Agrokorova tornja i Kulmerovih dvora, bila je - nemjerljiva.

Govorili su nam da smo "ljubomorni na Todorićev uspjeh"

Od početka je Index pisao o Todoriću kritički. Napadali su nas da smo ljubomorni na uspjeh Todorića, da ga mrzimo jer je uspješan Hrvat, da lažemo jer Todorića nema ni u jednoj aferi, nazivali su nas "crvenim Kmerima" i "Jugoslavenima" jer napadamo uspješnog čovjeka dok je Agrokor bio najbolja tvrtka ikada u Hrvatskoj, a mi, u skladu s tim, najgori medij koji je ikada postojao.

Bili smo prvi koji smo upozorili na tempiranu bombu u Agrokoru i njegovu skoru propast, a tada je krenuo novi val "hejtera", ovog puta na društvenima mrežama. Proglašavali su nas neznalicama, katastrofičarima, mrziteljima svega hrvatskog i dežurnim gunđalima koji "ne znaju ništa osim mrziti". Tada su nam u komentarima poželjeli brzu propast jer, naravno, "Todorić i Agrokor neće nikada pasti"."Gnoj od portala" bio je jedan o komentara u kojem su se analizirale sve one situacije kada su državne institucije radile na ruku Todoriću i njegovoj obitelji. Mnogi su bili uvjereni kako se ništa spektakularno neće dogoditi, da će kriza u Agrokoru trajati svega tjedan dana, a obitelj Todorić vječno.

"Već sljedeći tjedan sve će biti po starom, a Index će opet biti u krivu", bio je jedan od komentara. No, naravno, samo smo upozoravali na ono što je zaista i uslijedilo.


"Loši članci o Agrokoru nisu u interesu Hrvatske"

"Dno novinarstva, novinarsko smeće", bili su komentari kada smo na početku krize upozoravali na prazne police Konzuma te očiglednu krizu s dobavljačima.

Bili smo tako "jadnici" i "glupani" jer ne vidimo da je Todorićev Agrokor zapravo Hrvatska i ne vidimo da je riječ o 60 tisuća zaposlenih koje smo valjda, zbog vlastitog jala, htjeli vidjeti na ulici.

Bili smo i "šupci" i "govnari" kada smo najavljivali jednu od najvećih kriza i najvećih afera u Hrvatskoj i kada smo tražili ostavku ministra financija Zdravka Marića koji je tvrdio kako je Agrokor jedna sasvim pristojna tvrtka u kojoj nema velikih potresa.

Mnogi su se i pisali zašto uopće pišemo o Todoriću, zašto Agrokoru želimo propast te su nam kroz komentare članaka predlagali da o tome ne pišemo, jer razotkrivanje kriminala Todorićevih valjda nije u interesu njihove Hrvatske.

"Crknite!" 

"Jugići i pičkice! Jedite govna! Crknite! Četnička gamad", samo je dio epiteta onih koji su bili uvjereni da je progon Todorića samo zavjera onih koji ne misle dobro o Hrvatskoj.

"Da propadne Index to bi bilo najbolje što se dogodilo Hrvatskoj", bili su komentari ispod članka u kojem se pisalo o razmjerima pljačke Hrvatske iz Agrokora te na zakulisne radnje Vlade RH, a naročito obzirom na činjenicu da ni do danas ne znamo tko je pisao Lex Agrokor niti što je sve dogovarano na sastancima vladinih ministara, konkretno Zdravka Marića i Martine Dalić, sa samim Todorićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

 

 


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara