Za raketiranje Zente i štetu od 3,5 milijuna kuna 18-godišnjacima prijeti i do 8 godina zatvora

Za raketiranje Zente i štetu od 3,5 milijuna kuna 18-godišnjacima prijeti i do 8 godina zatvora

Ilustracija: Arhiva

DVOJICI 18-godišnjaka prijeti zatvorska kazna od osam godina zbog raketiranja splitske lučice Zenta. Ove zime ukrali su rakete s jahte Igora Tudora. Tri su ispalili put Brača, no jako jugo skrenulo ih je prema jahtama. Vatra se brzo rasplamsala i zahvatila četiri broda. Šteta je poprilična, čak tri i pol milijuna kuna.

Vatromet za kraj

Osamnaestogodišnjaci su ukrali rakete u rano jutro pri kraju noćnog provoda. Policiji su kazali kako nisu mislili ništa loše, samo se malo zabaviti. Rakete su ih privukle jer ih dosad nisu imali prilike - ispaliti.

Kad su vidjeli što su napravili, dali su petama vjetra. Ubrzo su ih, međutim, uhvatili kod Osnovne škole na Blatinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od privedenih, inače, dosad već prijavljivan za razna kaznena djela, rasplakao se pred istražnim sucem.

Reful juga

Istragu je ispočetka vodilo Županijsko državno odvjetništvo, no kako se pokazalo da osumnjičenici nisu imali namjeru zapaliti jahte, već da je svemu kumovao iznenadni reful juga, slučaj je preuzelo Općinsko državno odvjetništvo, koje je podiglo optužnicu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, počinjeno iz nehaja, što se kažnjava u rasponu od jedne do osam godina zatvora.

Najveća šteta zabilježena je na Marcu Polu 12 i Sea Rayu 330, čak 2,5 milijuna kuna. Stradao je i Cruiser Esprit bivšeg direktora Prerade Vjenceslava Baccija te jedan Ferretti 43.

Jedrilica glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića neokrznuta je preživjela raketiranje Zente.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara