Za štete na usjevima i nasadima isplaćeno 88 milijuna kuna

ZA ŠTETE nastale na usjevima i nasadima Croatia osiguranje d.d. je u prvih 10 mjeseci ove godine isplatila više od 88 milijuna kuna. Više od 80 posto šteta u osiguranju usjeva i nasada isplaćeno je na račun šteta nastalih od posljedica tuče.

Najviše isplata zabilježeno je u svibnju kada je u samom jednom danu zaprimljeno 1.020 prijava te isplaćeno više od 33 milijuna kuna odšteta. Za štete nastale na nasadima duhana isplaćeno je 20 milijuna kuna, žitarica 13 milijuna kuna, dok je za štete u uzgoju jabuka isplaćeno više od 12 milijuna kuna. Po 5 milijuna kuna isplaćeno je za štete nastale na nasadima vinove loze i kukuruza, a 4,5 milijuna kuna za štete u uzgoju povrća. 1,5 milijuna kuna Croatia osiguranje isplatilo je za štete nastale u maslinicima i u uzgoju soje.

"Proizvođači poljoprivrednih proizvoda sve više uviđaju važnost osiguranja kao dobrog modela zaštite proizvodnje. Značajno povećanje broja osiguranika posljedica je i subvencioniranja osiguranja usjeva i nasada od strane države i lokalne uprave. Vjerujemo da će se ovaj trend nastaviti  jer je on garancija stvaranja konkurentne poljoprivredne proizvodnje i približavanja EU standardima", istaknuo je direktor Sektora za osiguranje imovine i reosiguranje, Vanja Nadali.

Croatia osiguranje je lider u segmentu osiguranja usjeva i nasada s preko 90 posto tržišnog udjela. Poljoprivrednicima se nude osiguranja od 13 vrsti rizika od kojih su najznačajniji: osiguranje od tuče, osiguranje od oluje te osiguranje od mraza.

Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara