Za ubojstvo kćeri sa 68 uboda nožem u Njemačkoj na doživotni zatvor osuđen Turčin

Za ubojstvo kćeri sa 68 uboda nožem u Njemačkoj na doživotni zatvor osuđen Turčin

Tekst: F.M.
Foto: Bild


ZBOG iznimno brutalnog ubojstva iz časti, kad je vlastitu kćer Büsru 68 puta ubo nožem, 46-godišnji Mehmet Ö. iz grada Schweinfurta u Njemačkoj osuđen je na doživotni zatvor, pišu njemački mediji.

Mehmet, turski državljanin, kćer je ubio sasvim svjesno i ne može se govoriti o afektu. Mehmet je 15-godišnju kćer ubio jer mu je smetalo to što mu je kći previše telefonirala preko mobitela, koristila internet i održavala vezu sa 17-godišnjim Turčinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obrana je tražila manju kaznu, tvrdeći da je Mehmet psihički bolestan i zbog toga ne može odgovarati za svoje postupke.

"Ubio sam je da bih je zaštitio", rekao je Mehmet u svom zadnjem obraćanju sudu. Ispričao je kako se bojao da će netko oteti ili nauditi njegovoj kćeri. Iskazao je kajanje zbog čina i negirao da je djevojku ubio kako bi obranio čast svoje obitelji.

"Ubio je djevojku jer nije mogao podnijeti da ona ima vezu s mladićem koju on nije odobrio", rekla je sutkinja, a isključila je religijski motiv ubojstva.

Zaključila je kako je glavni motiv za ubojstvo bila činjenica da je Mehmetovu taštinu povrijedila činjenica da mu kći nije htjela dopustiti da joj bira muškarce. Stoga za Turčina nije bilo milosti pred sudom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara