Za vrijeme Barrosovog posjeta Bugarskoj eksplodirao novinarov automobil

Foto: AFP

JUČER je u Sofiji bomba raznijela automobil popularnog bugarskog novinara, a incident se poklopio sa posjetom predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa i još trojice članova komisije, piše Reuters.

U eksploziji nitko nije ozlijeđen, no taj je događaj najnoviji udarac pokušajima vlade da prekinu klimu nekažnjavanja u jednoj od najkorumpiranijih članica EU-a, kojoj se bliže lokalni i predsjednički izbori, najavljeni za 23. listopad.

Televizijski novinar Sasho Dikov, poznat po svojim kritičkim stavovima prema državnom kabinetu, rekao je da nikada nije primio nikakve prijetnje.

Vladajuća bugarska stranka GERB na položaj je stupila 2009. godine, a u predizbornoj kampanji obećavala je obnovu zakonodavstva i poboljšanje bugarske slike u svijetu, no zasad u zatvoru nije završila niti jedna ključa figura.

Jučerašnji incident najnoviji je u nizu malih eksplozija i građanskih nemira ove godine, čime je naglašena nesposobnost GERB-a da popravi ekonomsko stanje države i zaustavi  organizirani kriminala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara