Za zločine u Srebrenici osuđen na pet godina: "Kajem se i ispričavam obitelji koju sam unesrećio"

Foto: Ilustracija

NAKON što je prihvatio sporazum o priznanju krivice, Sud BiH osudio je Zorana Kušića, nekadašnjeg pripadnika Centra za obuku Jahorina, na pet godina zatvora za zločine protiv čovječnosti počinjene u Srebrenici, javlja Birn.

Prilikom obrazlaganja presude sutkinja Minka Kreho kazala je kako će se ova kazna mnogima učiniti blaga, "ali imajući u vidu da se optuženi nije dobrovoljno prijavio u jedinicu, te da je prisilno deportiran na ratište, kao i da se obvezao da će surađivati s Tužiteljstvom na rasvjetljivanju zločina na području Srebrenice i svojim iskazanim kajanjem", smatra da će "visina kazne u ovom slučaju postići svoju svrhu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kušić je 25. veljače ove godine s Državnim tužiteljstvom potpisao sporazum o priznanju krivnje, koji je predviđao da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Optuženi je priznao da je 14. lipnja 1995. godine, postupajući po naređenju, u blizini skladišta Zemljoradničke zadruge Kravica (općina Bratunac) ubio zarobljenog Bošnjaka pucajući mu iz automatske puške u leđa.

"Žao mi je što sam ubio tog čovjeka. Kada bih mogao vratiti vrijeme, sigurno ne bih tako postupio. Iskreno se kajem i ispričavam obitelji koju sam unesrećio. Ne prođe dan da ne pomislim na to. Volio bih odmoriti svoju dušu", kazao je Kušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara