Zabočka informatizacija - uredi bez papira

Poglavarstvo grada Zaboka danas je novinarima predstavilo preuzetan projekt "Ured bez papira", koji je unazad dvije godine uveden u njihove urede. L

Kako je rekao zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, gradska je uprava u dvije protekle godine uložila oko 600.000 kuna u informatizaciju umreženjem petnaestak osobnih računala, pa sad između gradskih ureda više ne "putuju" papiri, nego računalne informacije.

Gradski pročelnik za financije Janko Petriček objasnio je da se u Zaboku više ne vodi šest knjiga o istom predmetu, kako to propisuje Uredba o uredskom poslovanju, kad je i postupak upisa predmeta često trajao duže od njegova rješavanja, jer se sada spis upiše samo jednom.

Među brojnim prednostima takva rada, koji su u Hrvatskoj djelomično usvojili, kazali su u Zaboku, jedino gradovi Zagreb i Rijeka a razvijena Europa s tim je počela prije pet godina, najvažnija je ta što gradsko vodstvo u svakome trenutku pritiskom na računalnu tipku može odgovoriti na upit građana kod kojeg je službenika i u kojoj je fazi rješavanja pojedini predmet.

Iduće bi godine u Zaboku, po najavama gradonačelnika, mogle biti riješene administrativne zapreke pa bi građani putem Interneta mogli pratiti rad gradske uprave.

Zabočki gradski oci priželjkuju da i njihovi partneri, susjedni gradovi, ustanove i poduzeća, uhvate korak u informatizaciji i da tako olakšaju međusobnu komunikaciju i suradnju.

(Hina) xzkra yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara