Zadar: Jadranski sabor o odgodi primjene ribolovno-ekološke zone

VODSTVO Jadranskog sabora, prošle godine u Zadru utemeljene političke stranke, i Otočnog sabora, nestranačke udruge, drže da je odluka o odgodi primjene ribolovnoekološke zone ozbiljna povrjeda krupnih nacionalnih interesa.

To je gotovo ravno izdaji nacionalnih interesa, kazao je predsjednik Jadranskog sabora Zlatko Sorić na današnjoj konferenciji za novinare.

Sorić je zatražio od svih, kako je rekao, intelektualaca, umjetnika i saborskih zastupnika iz priobalja da ustanu i reagiraju na prošlotjednu saborsku odluku te se zauzeo da se o primjeni Zakona o ribolovno-ekološkoj zoni raspiše referendum.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je se Jadranskog sabora tiče, nastavio je Sorić, mi smo prije mjesec dana prikupili 2500 potpisa u kojima se traži neodgodiva primjena ribolovno-ekološke zone.

Na današnjoj konferenciji za novinare osim predstavnika Jadranskog sabora bili su i predstavnici Dalmatinske akcije, Jadranskih socijaldemokrata iz Splita, udruge Ekokvarnera, predstavnici Zelenih te neki nezavisni vijećnici zadarskoga Gradskog vijeća.

Na konferenciji je rečeno da se vrijednost ribe u ekološko-ribolovnom pojasu na Jadranu mjeri stotinama milijuna eura, ali da pola toga love Talijani. Odgodom primjene ribolovno-ekološke zone posebno su oštećeni Zadar i zadarsko područje gdje se, kako se čulo na konferenciji za novinare, proizvede, ulovi i proda polovica hrvatskog ulova ribe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara