Zadar: Misa zahvalnica za dolazak pape Ivana Pavla II.

U PREPUNOJ katedrali sv. Stošije u Zadru večeras je zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa predvodio misu zahvalnicu za pastoralni posjet pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj i Zadru.

Osim nadbiskupa Prenđe u misnom su slavlju sudjelovali zadarski nadbiskup u miru msgr. Marijan Oblak i većina svećenika Zadarske nadbiskupije. Slavlje je uveličao svojim nastupom katedralni zbor.

Na početku mise nadbiskup Prenđa pročitao je pismo Svetoga Oca Zadarskoj nadbiskupiji, u kojemu zahvaljuje na nezaboravnu dočeku i nezaboravnoj molitvi na zadarskom Forumu te udjeljuje apostolski blagoslov cijeloj Zadarskoj nadbiskupiji i puku sa željom duhovnog i svakog drugog preporoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim u katedrali mise zahvalnice za dolazak Svetog Oca u Zadarsku nadbiskupiju slavit će se u cijeloj nadbiskupiji 22. lipnja.

Nadbiskup Prenđa pozvao je večeras vjernike da molitvom za život i zdravlje pape Ivana Pavla II. zahvale za njegov posjet Zadru. Nadbiskup Prenđa pozvao je da se u svim župama Zadarske nadbiskupije otvori knjiga dojmova u koju će vjernici zabilježiti svoje dojmove o susretu sa Svetim Ocem.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara