Zadarska policija ulovila serijskog lopova. Krao je janjad, telad, ležaljke...

Zadarska policija ulovila serijskog lopova. Krao je janjad, telad, ležaljke...
Fotografija nije povezana s događajima iz teksta Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od svibnja 2018. do kraja travnja ove godine počinio više kaznenih djela krađa i teških krađa na zadarskom području, ukupne materijalne štete oko 46.000 kuna.

Krao je sve i svašta

Tako ga se sumnjiči da je u svibnju 2018. u Kožinu provalio u staju u vlasništvu 65-godišnjaka odakle je ukrao pet janjaca, vrijednosti oko 5000 kuna. Potom da je krajem svibnja 2018. godine na predjelu Cerodole u Zadru iz ograđenog pašnjaka otuđio tri janjca u vlasništvu 56-godišnjaka, vrijednosti oko 3350 kuna.

Sumnjiči ga se da je u lipnju 2018. u Petrčanima s plaže ukrao šest ležaljki u vlasništvu trgovačkog društva, vrijednosti oko 7200 kuna, a u Zatonu provalio u kuću u vlasništvu 48-godišnjaka odakle je ukrao televizor i router vrijednosti oko 2000 kuna te da je na predjelu Musapstana u Zadru s farme u vlasništvu 70-godišnjaka ukrao dva teleta vrijedna oko 8000 kuna. Isto tako ga se sumnjiči da je u srpnju 2018. u Žeravi iz polja u vlasništvu 54-godišnjaka otuđio oko 2000 sadnica smilja, vrijednosti oko 2000 kuna.

Nadalje, sumnjiči ga se da je u veljači ove godine u Kožinu provalio u skladište u vlasništvu 64-godišnjaka odakle je ukrao motornu pilu vrijednosti oko 1000 kuna te da je u Kožinu provalio u garažu u vlasništvu 82-godišnjaka i ukrao dvije motorne pile te kompresor, vrijednosti oko 9000 kuna. Mladića se sumnjiči da je u ožujku ove godine u Kožinu iz podruma u vlasništvu 37-godišnjaka otuđio 20 boca crnog vina, vrijednosti oko 2000 kuna te da je u Vrsima provalio u kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje odakle je ukrao televizor.

Sumnjiči ga se da je u travnju u Zadru iz staje u vlasništvu 58-godišnjakinje otuđio četiri janjeta vrijednosti oko 2000 kuna te da je na predjelu Cerodole provalio u kuću u vlasništvu 76-godišnjakinje odakle je ukrao trimer i set gedora, vrijednosti oko 2500 kuna.

Na kraju, sumnjiči ga se da je od kraja ožujka do sredine travnja u Privlaci provalio u kuću u vlasništvu 35-godišnjaka i ukrao televizor vrijedan oko 2000 kuna ta da je u travnju u Murvici Donjoj iz staje u vlasništvu 76-godišnjakinje otuđio tri janjeta, vrijednosti oko 2700 kuna.

Pokušao pobjeći policiji

Prilikom uhićenja, 23-godišnjak je pokušao pobjeći najprije vozilom, a potom se više puta pokušao otrgnuti policajcima, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile te se protiv njega podnosi i kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja mladić je predan u zatvor na izdržavanje zatvorske kazne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara