Zadarski HDZ: Mesić izjavom o Maslenici vrijeđa poginule branitelje

ČLANOVI Županijskog odbora HDZ-a u Zadru Živko Kolega i Željko Lončar na jučerašnjoj konferenciji za novinare odbacili su kao "neprihvatljive" izjave predsjednika Stjepana Mesića o vojno-redarstvenoj oslobodilačkoj akciji Maslenica.

Živko Kolega je poručio predsjedniku Mesiću da svojom tvrdnjom kako je "Maslenica izvedena u predizborne svrhe i da je u njoj uzalud poginulo 185 branitelja" vrijeđa grad Zadar, pale hrvatske branitelje i njihove obitelji te cijelu Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Izgleda da i danas neki žale što nismo pokleknuli i što smo se obranili", rekao je Kolega. Kako je istaknuo, akcija "Maslenica" bila je kraj agonije za Zadar, a ako Mesić to ne zna neka pita građane Zadra.

Član županijskog odbora HDZ-a u Zadru Željko Lončar je rekao da su umirovljeni hrvatski generali zajedno sa svim hrvatskim braniteljima doprinijeli da imamo slobodnu Hrvatsku. "Sve što imamo dugujemo generalima, drugim vojnim zapovjednicima i braniteljima." - rekao je Lončar.

Optužio je predsjednika države da "sve žrtve Domovinskog rata pokušava prikazati uzaludnima, a njihove zapovjednike krivima bez suda".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara