Zadarskog poduzetnika uvrijedila fotomontaža: "Znam kako je Isus završio"

Foto: Zadarski list

SAVJETNIK Hypo banke, HDZ-ov donator i jedan od najmoćnijih zadarskih poduzetnika Zdenko Zrilić odlučio je tužiti jedan lokalni portal nakon što je na forumu izašla fotomontaža "Posljednje večere", na kojoj ga se u društvu drugih moćnih Zadrana prikazuje kao Isusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrilić je, prenosi Zadarski list, podnio kaznenu prijavu jer je svoju poziciju na fotomontaži doživio kao prijetnju, kazavši da se "dobro zna kako je Isus završio". Ovo je prvi put nakon gašenja Feral Tribunea,  poznatog upravo po fotomontažama, da je jedna montirana, satirična fotografija podigla toliku prašinu, pa makar se radilo o skandalu lokalnog odjeka o kojemu priča samo Kalelarga.

Sam Zrilić nije htio komentirati kaznenu prijavu ili barem objasniti je li stvarno duševno ranjen ili je želio samo zakovitlati prašinu i dobiti malo medijske pozornosti. Kako je fotografija objavljena na forumu portala, nije jasno ni kome je prijava upućena - portalu na kojemu je objavljena ili autoru koji je postavio. U svojoj tradicionalnoj listi najmoćnijih Hrvata, tjednik Nacional je zadarskog poduzetnika smjestio na 153. mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara