Zagorčev austrijski odvjetnik ekskluzivno za Index: Punom parom radimo na otklanjanju točaka za koje se Zagorec sumnjiči

NAKON uhićenja Vladimira Zagorca, umirovljenog hrvatskog generala i bivšeg zamjenika Ministra obrane RH,  kontaktirali smo odvjetnika Geralda Ganzgera, Zagorčevog pravnog zastupnika iz odvjetničke tvrtke "Lansky, Ganzger & Partner", koji nam je objasnio trenutnu situaciju i najavio korake koji se poduzimaju u Zagorčevoj obrani.

"On je jučer uhićen i po zakonu se u roku od 48 sati treba pojaviti pred sucem. U toku sutrašnjeg dana će ga izvesti pred istražnog suca koji će odlučiti o valjanosti međunarodne tjeralice", kaže Ganzger u prvom razgovoru za hrvatske medije.

"Nadam se da će sudac odlučiti da zahtjev nije valjan, te da nije ni potreban. Kao što znamo, moj klijent u Austriji s obitelji živi već 7 godina, ovdje ima i radnu i boravišnu dozvolu, i skoro pa je Austrijanac. Raspisivanje tjeralice za njim je potpuno nepotrebno, jer svi znaju da on živi ovdje i da je dostupan hrvatskim i austrijskim vlastima, tako da ne razumijemo zbog čega je tjeralica uopće raspisivana.", dodaje.

"Ukoliko sudac odluči da je tjeralica valjana, on će biti priveden i nakon 14 dana, što je zakonski rok u Austriji, će se odlučivati o njegovom izručenju Hrvatskoj. Cijeli taj proces bi mogao potrajati oko 2 mjeseca." - tvrdi jedan od Zagorčevih odvjetnika.

"Ukoliko sudac odluči da tjeralica nije valjana, Zagorec će ostati na slobodi u Austriji, nakon čega će se vidjeti koji su daljnji koraci oko njegovog vraćanja u Hrvatsku. Istodobno, svi mi zajedno s njegovim odvjetnicima u Hrvatskoj radimo punom parom da bismo prešli sve točke za koje se sumnjiči našeg klijenta i užurbano radimo na njihovom opovrgavanju.", objašnjava Zagorčev odvjetnik.

"Naposljetku, Hrvatska je rodna zemlja Vladimira Zagorca i on se tamo svakako želi vratiti, kao slobodan čovjek", zaključuje Gerald Ganzger razgovor za Index.

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara