Zagreb: 6. konferencija "Pravna pomoć i savjetovanje"

PEDESETAK državnih dužnosnika, predstavnika stranih veleposlanstava, međunarodnih organizacija i nevladinih udruga okupilo se u subotu na 6. Pravnoj konferenciji u okviru projekta ´Pravna pomoć i savjetovanje´.

Projekt financira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, a cilj mu je ubrzati povratak izbjeglica i prognanika u svoje domove.

Sudionici raspravljaju o povratu imovine i stambenim problemima izbjeglih, pitanjima državljanstva i procesuiranju ratnih zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Projekt ´Pravna pomoć i savjetovanje´ pokrenut je 2000. godine s ciljem izgradnje mreže pravne pomoći hrvatskim građanima čija su ljudska prava povrijeđena.

Besplatnu pravnu pomoć dobilo je dosad 115 građana, a više od 50 posto slučajeva odnosilo se na povredu njihovih vlasničkih prava, rečeno je na konferenciji.

Zaključci konferencije uputit će se Hrvatskom saboru i Vladi od kojih se očekuje donošenje i dosljedna primjena pravnih propisa za brži povratak izbjeglica i bolju zaštitu njihovih prava, najavljeno je na konferenciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara