Zagreb: Direktor osumnjičen za zlouporabu "tešku" 2,7 milijuna kuna

ZAGREBAČKA policija kazneno je prijavila člana uprave i 54-godišnjeg direktora jednog zagrebačkog poduzeća zbog sumnje da je to poduzeće oštetio za 2,7 milijuna kuna, izvijestila je poslijepodne policija, ne otkrivajući identitet osumnjičenog.

Od izvora bliskog policiji koji je želio ostati neimenovan doznaje se da je riječ o zagrebačkoj Tvornici parnih kotlova (TPK).

Policija 54-godišnjeg člana uprave i direktor poduzeća tereti za zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Naime, sumnja se da je osumnjičeni na štetu dioničara tog društva, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 26. listopada ove godine sklopio Društveni ugovor s poduzećem koje se bavi građevinskim radovima. Ugovorom su, kako kažu u policiji, namjeravali osnovati tvrtku koja bi se bavila proizvodnjom, trgovinom i uslugama. U policiji nisu željeli otkriti s kojim je to poduzećem osumnjičeni potpisao ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osumnjičeni 54-godišnji direktor tereti se da je sklopio i Ugovor o ustupanju nekretnina i stvari kao temeljnog kapitala u iznosu od oko 2,7 milijun kuna u korist novoosnovane tvrtke. Za to navodno nije dobio odobrenje skupštine dioničara, iako je znao da temeljni ulog u stvarima, nekretninama i pokretninama ne može prenijeti bez suglasnosti skupštine i odluka Uprave i Nadzornog odbora.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zagrebačkom Općinskom državnom ovjetništvu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara