Zagreb: Državljanin BiH osumnjičen za brojne provale i teške krađe

ZAGREBAČKA policija podnijela je jučer kaznenu prijavu protiv 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine osumnjičivši ga da je lani na području Zagreba pokušao 13, a izvršio 32 provale u kojima je pokrao predmete u vrijednosti oko 200.000 kuna.


Osumnjičeni je uhićen 23. prosinca prošle godine prilikom provale i krađe prehrambenih artikala iz trgovine ´Sava´ u Ulici Frana Alfirevića, a nakon kriminalističke obrade priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Daljnjom kriminalističkom obradom drugih zaprimljenih prijava otkrilo se da je osumnjičeni lani provalio u više trgovina poduzeća ´Konzum´, ´Diona´, ´PP Maksimir´, ´Lura pića´, u tri osnovne škole, prostorije Gradskog poglavarstva i KBC-a Rebro, te u slastičarnice, kafiće i druge ugostiteljske objekte, uglavnom na području Maksimira i Pešćenice.

U policiji kažu da osumnjičeni nije bio izbirljiv, jer je krao sve, od prehrambenih artikla do tehničke robe. Provaljivao je u noću koristeći se raznim alatima kojima je obijao vrata i prozore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je, prema tvrdnjama policije, sredinom siječnja prošle godine provalio u ´Generalturist´ u Slavonskoj aveniji i ukrao novac i mobitel, sredinom lipnja obio je ulazna vrata ´Vidikovca´ u parku Maksimir iz kojega je otuđio tehničku robu, poput bušilica i brusilica. Sredinom rujna je iz Osnovne škole Ivan Filipović ukrao audio i video opremu, a u studenom je provalio u ´Veterinariju´ u Planinskoj ulici iz koje je otišao bez plijena jer, kako kažu u policiji, nije našao ništa vrijednog. Nekoliko dana kasnije obio je ulazna vrata Mjesne samouprave Pešćenica iz koje je ukrao novac i telefon.

Dio ukradenih predmeta osumnjičeni je prodao nepoznatim osobama, a još se utvrđuju vlasnici predmeta koji su pronađeni, kažu u zagrebačkoj policiji koja je 33-godišnjeg državljanina BiH osumnjičila za 45 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem, od kojih 13 u pokušaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara