ZAGREB: GRADSKA SKUPŠTINA O RAZRJEŠENJU PALIKOVIĆ-GRUDEN

Zastupnici Zagrebačke gradske skupštine na današnjoj sjednici raspravljaju o prijedlogu 24 gradska zastupnika predvođenih Zdravkom Tomcem (Hrvatski socijaldemokrati) da se predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden razriješi dužnosti zbog omalovažavanja i netočnog javnog prikazivanja rada skupštinskog Povjerenstva za utvrđivanje činjenica o prenamjeni zelenih površina.

Rasprava je upotpunjena i činjenicom da je Paliković Gruden na jučerašnjoj konferenciji za novinare iznijela podatke o visini naknada gradskih zastupnika ocjenivši ih previsokima.

Rasprava se razbuktala nakon što je HNS-ova zastupnica ujedno i predsjednica te stranke Vesna Pusić stala u obranu stranačke kolegice Paliković Gruden.

Pusić je rekla da je Tomčevo Povjerenstvo opovrgnulo samo sebe, da su njihove sumnje bile neosnovane jer je utvrđeno da su u GUP-u zelene površine povećane za tri posto.

Povjerenstvo je osnovano zbog sumnji da su se zelene površine smanjile na štetu građevinskog zemljišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pusić je rekla da je u toj raspravi na vidjelo izišao stvarni problem vezan za novac.

Problema nije bilo dok su zastupnici dobivali naknade, 800 kuna po sjednicama, već nakon što je to javno iznijeto i kad je Paliković Gruden ocijenila da su to veliki novci, rekla je Pusić.

Gradskim zastupnicima je poručila da bi sada, umjesto što napadaju Paliković Gruden trebali odlučiti da se naknade s 800 smanje na 100 kuna.

Od 51 gradskog zastupnika na sjednici ih je nazočno 50, a 24 su ranije potpisala zahtjev za razrješenjem skupštinske predsjednice.

(Hina) xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara