Zagreb: Gradska skupština traži izvješće o provođenju natječaja

ZASTUPNICI zagrebačke Gradske skupštine donijeli su zaključak kojim se gradonačelnicu Vlastu Pavić obvezuje da na sljedećoj sjednici podnese izvješće o provođenju natječaja za izbor direktora trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

Taj je zahtjev jutros, na samom početku 22. sjednice zagrebačke Gradske skupštine, iznio gradski zastupnik Hrvatskog bloka (HB) Kažimir Varda. Nakon stanki koje su za sastanke svojih klubova zatražili prvo gradski zastupnici HNS-a, a onda i SDP-a, njegov zahtjev unesen je u dnevni red, i podržan većinom glasova.

Varda je taj zahtjev obrazložio izjavom zamjenika gradonačelnika Milana Bandića (SDP), koji je na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva rekao da je ranije bilo natječaja koji su bili "farse".

Bandić je to rekao u raspravi o natječaju za pročelnika i zamjenika pročelnika Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, naglasivši da će njegova stranka inzistirati da se izabere najstručnija osoba, bez obzira na stranačku pripadnost.

Varda je ocijenio da ta Bandićeva izjava govori da koalicijska vlast (SDP-HNS) u Zagrebu traži političku podobnost.

Zato, rekao je, gradonačelnica mora hitno podnijeti to izvješće i o tome obavijestiti javnost, rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednici nije bila nazočna zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić jer je na službenom putu u Petrogradu.

Na početku današnjeg rada predsjednica Skupštine Morana Paliković Gruden obavijestila je gradske zastupnike o novosti - ograničivaču vremena (timer), kako bi zastupnici u svojim izlaganjima bili brži, a sjednica učinkovitija.

Zagrebačka Gradska skupština jutros je počela veselo. Udruga jagodara Zagreba zastupnicima je dijelila jagode u znak zahvalnosti na poticajima koji su im odobreni za uzgoj jagoda. Kako jagoda nije odmah bilo dovoljno za sve, Nenad Ivanković (HIP) je primijetio da su jagode podijeljene samo vladajućima, koji sjede u prva tri reda, a da oporba nije dobila niti jednu jagodu. No, predsjednica Skupštine ga je umirila uvjerivši ga kako će jagode dobiti svi bez razlike.

Kada je rad počeo i Paliković Gruden ispričala gradonačelnicu koja je na službenom putu "u Lenjingradu", Ivanković je opet spremno reagirao, podsjetivši da to nije više Lenjingrad nego Petrograd.

(Hina) bma jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara