Zagreb: Istražujući lanjsku eksploziju kod dvojice pronađen arsenal oružja

ISTRAŽUJUĆI prošlogodišnju eksploziju u mjestu Kozlikovo kraj Jastrebarskog policija je jučer kod dvojice muškaraca pronašla veću količinu raznog oružja i streljiva.

Dio oružja, streljiva, te dijelova i opreme za oružje pronađeni su u ormaru, na tavanu obiteljske kuće 51-godišnjaka, dok je drugi dio osumnjičeni 48-godišnjak skrivao kod susjeda, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Ukupno je pronađeno jedna kombinirana puška, lovački karabin, automatska puška, karabin, automat, vojnička puška, oko 7.000 metaka raznog kalibra, četiri ručne bombe, nož za automatsku pušku, razni dijelovi i oprema za oružje - zatvarač za pušku i puškomitraljez, udarna igla za puškomitraljez, tromblonski nastavak, vježbovne detonatorske kapisle, sanduk za pušku i drugo.

Do dvojice osumnjičenika policiju je dovela kriminalistička obrada eksplozije u Kozlikovu 15. lipnja prošle godine, kada je u odvodnu cijev postavljena eksplozivna naprava. U eksploziji nije bilo ozlijeđenih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojicu muškaraca koji su skrivali nedozvoljeno oružje otkrili su policajci iz Jastrebarskog u suradnji s Odsjekom za suzbijanje terorizma i ekstremnog nasilja te Protueksplozijskim odjelom sa službenim psom za detekciju eksploziva.

Protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Jastrebarskom podnijete su kaznene prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policija je izvijestila i da je, također na području Jastrebarskog, 58-godišnja mještanka Pisarovine pronašla dvije ručne bombe, čisteći podrum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara