Zagreb: Klinika za dječje bolesti obilježila dan UNICEF-a

U povodu obilježavanja dana UNICEFa danas je u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti održan stručni sastanak o rezultatima suradnje klinike i UNICEFa u promicanju zdravlja djece.

Klinika za dječje bolesti već niz godina uz pomoć UNICEF-a provodi programe za zaštitu djece, poput promicanja dojenja i rodilišta prijatelja djece, a ti programi trebali bi uz potporu državnih institucija biti nastavljeni i nakon skorog odlaska UNICEF-a iz Hrvatske, rekao je ravnatelj klinike dr. Ivan Fattorini.

Osobito je bogata bila izdavačka djelatnost koja je pratila te programe, a radi bolje zaštite djece treba nastaviti rad na programima koji su polučili dobre rezultate, dodao je Fattorini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
UNICEF-ov ured u Zagrebu osnovan je 1991. godine, kada je počela kontinuirana pomoć te organizacije djeci u Hrvatskoj, kao i na susjednim prostorima zahvaćenima ratom.

Klinika za dječje bolesti imala je značajnu ulogu u provedbi tih aktivnosti tijekom Domovinskog rata kada je zbrinula 213-oro ranjene djece i postala regionalnom UNICEF-ovom bolnicom.

Modeli i iskustva klinike iz toga razdoblja mogu se primijeniti i u drugim zemljama, rečeno je na stručnom sastanku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara