Zagreb: kod 23-godišnjeg preprodavača pronađeno 8 kg marihuane

Zagrebačka policija zaplijenila je danas gotovo 8 kilograma marihuane, 65,5 grama heroina i 7,6 grama kokaina i u Samoboru uhitila 23godišnjeg mladića za kojeg se sumnja da je drogu preprodavao na zagrebačkom i samoborskom narkotržištu.

Uhićenju mladića, kojemu policija nije željela otkriti identitet, prethodila je kriminalistička obrada nad više osoba tijekom koje se saznalo da mladić preprodaje veće količine droge. Nakon višemjesečnog operativnog rada i praćenja policija je mladića sinoć uhitila u jednom ugostiteljskom objektu u Samoboru. Mladić je policajcima odmah predao 5,5 grama heroina i 0,6 grama kokaina, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Pretragom obiteljske kuće u kojoj je osumnjičeni neprijavljeno boravio policija je danas pronašla više paketa s ukupno 7.908 grama marihuane, 60 grama heroina i 7 grama kokaina, te 16.100 kuna za koje se pretpostavlja da je zaradio preprodajom droge.

Po riječima operativnog analitičara PU zagrebačke Davora Tora kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni duže vrijeme nabavljao velike količine droge, skrivao ju i prepakiravao u kući u kojoj je stanovao s djevojkom. Drogu je potom prodavao malim dilerima i krajnjim konzumentima u Zagrebu i Samoboru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeni mladić već je od ranije poznat policiji koja je protiv njega do sada podnijela sedam kaznenih prijava zbog posjedovanja i preprodaje droge. On je poslijepodne priveden istražnom sucu Zagrebačkog županijskog suda.

Tor je kazao da policija za sada nema dokaza da je i njegova djevojka sudjelovala u preprodaji droge, pa je ona puštena na slobodu. Dodao je da se još ne zna vrijednost zaplijenjene droge jer se još uvijek utvrđuje njezina čistoća. Tor je ocijenio da je ovom policijskom akcijom uzdrmana samoborska narko-scena.

Ovo je treća veća zapljena marihuane na zagrebačkom području u posljednjih tjedan dana. Prije nekoliko dana policija je u Kozari Boku i u jednom studentskom domu u Zagrebu pronašla oko dva kilograma marihuane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara