zagreb - koncert zahvalnosti za akciju "dajmo da čuju"

Ministarstvo branitelja priređuje koncert zahvalnosti za sve sudionike akcije "Dajmo da čuju", koji će izvesti Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Vjekoslava Šuteja u ponedjeljak, 26. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. L

Ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić podsjetio je da je akcija "Dajmo da čuju" trajala nešto dulje od godinu i pol, te da je u njoj prikupljeno više od 17 milijuna kuna za pužnice djeci oštećena sluha.

Od prikupljenog novca kupljeno je 106 pužnica, a dosad ih je ugrađeno 80. Ostalih četiri milijuna 500 tisuća kuna bit će ostavljeno za kupnju novih pužnica, a ovisi kolika će biti potreba za tim pomagalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na koncertu zahvalnosti Zagrebačka filharmonija, maestro Vjekoslav Šutej i mladi solisti Maja Rogić (glasovir), Valentina Fijačko (sopran) i Monika Leskovar (violončelo) izvodit će djela Mozarta, Verdija i Respighija.

Na konferenciji za novinare na kojoj su, osim dužnosnika Ministarstva hrvatskih branitelja, bili i predstavnici Hrvatskog telekoma, istaknuto je da nikada u 13 godina, otkad je Hrvatska stekla samostalnost, nije prikupljeno toliko novca za potrebe bolesne djece, te da je to dokaz plemenitosti hrvatskih građana.

(Hina) ta sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara