Zagreb: Kretanje maturanata na "norijadi" osiguravat će policija

ZAGREBAČKI će maturanti, uz sudjelovanje Grada Zagreba, po prvi puta sami organizirati proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja "norijadu", a policija će osiguravati njihovo kretanje kroz grad i cijeli tijek proslave, najavio je danas načelnik Odjela za osiguranje Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Zlatko Đukić.

Izvijestio je da se maturanti još dogovaraju o detaljima proslave 23. svibnja, ali je sigurno da će se svi okupiti na Trgu bana Jelačića, odakle će u povorci Savskom cestom krenuti na središnju proslavu na Jarunu.

"U koloni bi moglo biti oko sedam tisuća maturanata, tako da će policija u određenim intervalima zaustavljati i propuštati promet, a poduzet će i sve mjere kako ne bi došlo do vandalizma i narušavanja javnog reda i mira", kazao je Đukić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cjelovitom programu i svim detaljima u vezi "norijade" PUZ će izvijestiti na konferenciji za novinare početkom idućega tjedna, dodao je.

Zasad je najavljeno da će maturanti, umjesto tradicionalnog posipanja prolaznika brašnom i rižom, ove godine te namirnice donijeti na glavni zagrebački trg i darovati ih u humanitarne svrhe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara