zagreb: na liječenju još petero ozlijeđenih iz sudara tramvaja i kamiona

Petero od 38 ozlijeđenih u jučerašnjem sudaru tramvaja i kamionamiješalice u središtu Zagreba zadržano je na liječenju, uključujući i vozača kamiona, a prema informacijama iz tri zagrebačke bolnice nitko od njih nije u životnoj opasnosti.

Najveći broj ozlijeđenih, njih 18, liječničku je pomoć nakon sudara dobilo u Klinici za traumatologiju. Na liječenju je zadržano dvoje putnika iz tramvaja broj 11 i vozač kamiona-miješalice za beton.

U Klinici se doznaje da je vozač još uvijek u obradi te da je u sudaru zadobio udarce, a sumnja se i na potres mozga. Jednom starijem građaninu slomljena su tri rebra, a ženi srednje dobi prsna kost.

U Općoj bolnici "Sveti Duh" na liječenju je s lakšim ozljedama zadržana žena koja je zadobila udarce po tijelu. Zbog sličnih lakših ozljeda u Kliničkoj bolnici "Sestre milosrdnice" također je na liječenju jedna žena.

Prema službenim policijskim podacima, sudar tramvaja i kamiona-miješalice dogodio se jučer u 14,15 sati kada je 51-godišnji D. G., vozač kamiona natovarenog s oko sedam kubika betona iz Medulićeve ušao u raskrižje s Ilicom i presjekao put tramvaju broj 11.

U policiji kažu da vozač kamiona nije poštivao znak pripadnika Prometne jedinice mladeži koji je, tvrde u policiji, propisno regulirao promet. Naime, u trenutku ulaska u Ilicu prometnik je bio prsima okrenut prema vozaču kamiona, pokazujući mu da je za njega zatvoren smjer kretanja. Kamion je ipak ušao u Ilicu, a na njega je potom naletio tramvaj koji je vozio 46-godišnji J. Š. Od siline naleta tramvaj je iskočio iz tračnica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nesreći su ozlijeđena obojica vozača i 36 putnika tramvaja.

Zbog prometne nesreće, očevida i čišćenja kolnika promet u oba smjera na tom dijelu Ilice bio je zatvoren do 16,20 sati.

U zagrebačkoj policiji mole očevice nesreće da se jave na telefon 92 ili u najbližu policijsku postaju.

Pripadnik prometne mladeži za tisak je izjavio da je krivac za nesreću vozač kamiona koji je to iz bolničkog kreveta opovrgnuo, rekavši kako mu je prometnik dao prednost prolaza.

(Hina) bma/so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara