Zagreb: Napušteno novorođenče potpuno zdravo

DJEVOJČICA koja je sat vremena nakon rođenja pronađena u kartonskoj kutiji ispred zagrebačke bolnice Sveti Duh potpuno je zdrava, normalno se hrani na bočicu i nema nikakvih naznaka infekcija koje su moguće kod novorođenčadi, doznaje se u bolnici Sveti Duh.

"Beba je potpuno zdrava, no zbog okolnosti u kojima je pronađena pod pojačanim je nadzorom", izjavio je Hini predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo Svetog Duha docent Ante Klobučar.

Na upit do kada će djevojčica, koju je u noći s utorka na srijedu u kartonskoj kutiji pronašla žena koja stanuje nasuprot bolnice ostati na Svetom Duhu, predstojnik Klinike je rekao da se neće žuriti s njenim smještajem u neki dom za nezbrinutu djecu.

Kazao je da su socijalni radnici već posjetili djevojčicu, te da redovito kontaktiraju s liječnicima.

Klobučar je naglasio da se Sveti Duh, posebice u vrijeme Domovinskog rata, u nekoliko navrata brinuo o novorođenčadi koju su majke nakon poroda u bolnici ostavile, no da je ovo prvi slučaj da je beba ostavljena "na pragu bolnice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je ostavljena djevojčica zbrinuta u bolnici zagrebačka policija traga za majkom.

"Ovakve slučajevi teško se rješavaju i nerijetko je riječ o višemjesečnom poslu u kojemu od velike pomoći mogu biti građani", izjavila je glasnogovornica policije Stanka Saraja.

Prema podacima zagrebačke policije, djevojčica pronađena ispred Svetog Duha jedanaesto je novorođenče napušteno u Zagrebu u posljednjih osam godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara