Zagreb: Održana revija dokumentarnih filmova o "Oluji" u povodu Dana zahvalnosti

POVODOM Dana domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, večeras je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održana revija dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata "Da se ne zaboravi 12 godina poslije".

Na dobro posjećenoj reviji na otvorenom prikazana su tri polusatna dokumentarna filma, a cijeli događaj je organizirala Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke u suradnji s Dokumentarno-povijesnim programom Hrvatske televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Film Ninoslava Lovčevića "Zastava i jedan grad" posvećen je oslobađanju Knina i sadrži niz dokumentarnih sekvenci iz vremena ulaska hrvatskih postrojbi u Knin. U filmu govore zapovjednici hrvatskih postrojbi koji su u Knin uveli vojsku te postavili barjak na staru tvrđavu nad Kninom.

U filmu "Vojno redarstvena akcija Oluja" autora Vladimira Tadeja riječ je o najblistavijoj akciji Hrvatske vojske i hrvatskoj vojnoj strategiji, a dokumentarac Darka Dovranića "Hrvatski barjak 1990-1997" zaokružuje uzdizanje hrvatskog državnog stijega od prvih višestranačkih izbora i prvih policijskih postrojbi do pobjede u "Oluji" i podizanja barjaka na vukovarskom Vodotornju. Svi kadrovi su iz dokumentacije HTV-a.

Predsjednik UBIUDR Podravka Mladen Pavković je izrazio zadovoljstvo zanimanjem Zagrepčana za dokumentarce s tematikom Domovinskog rata i zahvalio na pomoći i suradnji HTV-u, posebno Dokumentarno- povijesnom programu te Udruzi branitelja Domovinskog rata Ina- Naftaplin iz Zagreba i Odjelu za branitelje Grada Zagreba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara