Zagreb: Otkrivena skupina krivotvoritelja austrijskih markica za ceste

ZAGREBAČKA policija uhitila je dvojicu muškaraca za koje se sumnja da su krivotvorili više od 87 tisuća "Eco markica" koje vrijede za promet vozila kroz Austriju, vrijednih oko 260 tisuća eura.

Uhićenici su privedeni istražnom sucu, a policija je, kako tvrdi, otkrila da su njih dvojica sudjelovala u sukobu s još tri osobe, u subotu predvečer u Novom Zagrebu, u kojem je jedan od njih ispalio više hitaca.

U policiji kažu da je riječ o skupini koja je sredinom srpnja dogovorila krivotvorenje "Eco markica" Republike Austrije koje vrijede za promet vozila kroz tu zemlju, a svaka je markica vrijedna 30 eura.

Naručitelj krivotvorenih markica odbio je primiti robu zbog loše kvalitete otiska što je dovelo do novčanih potraživanja, nesuglasica i sukoba koji je kulminirao u subotu u parku u novozagrebačkoj Albaharijevoj ulici, kažu u policiji.

Istražujući taj sukob, policija je otkrila njegovu pozadinu i pretragom tiskare jednog od osumnjičenih pronašla 87.413 "Eco markica", vrijednosti oko 260 tisuća eura.

Dvojica od osumnjičenih, kojima policija nije otkrila identitet, terete se za kažnjivo djelo izrade, nabavljanja, posjedovanje, predaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje. Oni su, naime, početkom ove godine od nepoznatih osoba nabavili matrice za izradu raznih krivotvorina.

Prvo i drugo osumnjičeni su privedeni, dok su ostali u bijegu i za njima se traga, izvijestila je policija koja nastavlja potragu za ostalim osumnjičenicima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara