ZAGREB: OTVOREN CENTAR ZA UMJETNU PUŽNICU I NOVE TEHNOLOGIJE

Novi prostor Centra za umjetnu pužnicu i nove tehnologije Poliklinike Suvag u Zagrebu otvorio je danas ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić.

Prostor je darovao Grad Zagreb, a uređenju i opremanju Centra pripomogli su s ukupno 460.000 kuna brojni donatori.

Otvaranjem Centra Ministarstvo završava krug koji je počeo humanitarnim akcijama "Anamarija u svijetu zvukova" i "Dajmo da čuju", kada je donacijama građana prikupljeno 17 milijuna kuna za ugradnju 85 pužnica djeci oštećena sluha, rekao je Pančić.

Centar, koji je osnovan prije sedam godina, dosad je bio skučen (samo 20-tak četvornih metara), a s dolaskom novih malih pacijenata u njemu je postalo nemoguće raditi. Stoga je zahvaljujući donatorima i Zagrebu osposobljeno novih 110 četvornih metara za djecu s ugrađenim umjetnim pužnicama, rekao je Pančić.

Ministarstvo je od novca prikupljenog u akciji nabavilo i novu suvremenu opremu i didaktički materijal za svih devet centara u Hrvatskoj koji pomažu uspješnoj rehabilitaciji operirane djece.

Opremu u vrijednosti većoj od pola milijuna kuna predstavnicima centara također je uručio Pančić.

Od 17 milijuna kuna prikupljenih u akciji "Dajmo da čuju" ostalo je još oko 4,5 milijuna kuna koje će se uložiti u nabavu novih umjetnih pužnica. Računamo da će u najmanje dvije godine sve potrebe za umjetnim pužnicama biti zadovoljene, a ako bude dodatnih zahtjeva za suvremenom opremom, i za to će biti dovoljno novca, najavio je Pančić.

Novi prostor koristit će se za prilagodbu procesora govora za sve pacijente Suvaga i rehabilitaciju djece do treće godine, te djece uključene u redovni odgoj i obrazovanje u vrtićima koja dolazi na rehabilitaciju u Suvag.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara